понедељак, 14. мај 2012.

Mikijeve price za laku noc

Danas je sve teže i teže pronaći slikovnice s originalnim i najpoznatijim Disney likovima: Miki Mausom, Šiljom i Plutonom. Pošto moja djeca vole priče o njima često u knjižnici potražimo neku slikovnicu o njihovim avanturama. Tako smo i ovog puta uspjeli pronaći jednu. Klinci su bili jako zadovoljni ovim kratkim pričama o Miki Mausu. Pošto se slikovnica zove “Mikijeve priče za laku noć” prvo su inzistirali na tome da je čitamo samo navečer kao priču za laku noć. No treći dan su je ipak poželjeli čitati i preko dana. Uz malo Vidovog nagovaranja i Ivona je na kraju pristala da bi se ta slikovnica ipak mogla čitati i preko dana.
Priče su kratke i zabavne, a što je najvažnije – djeci jako zanimljive. U svakoj priči opisuju se Mikijeve nevjerojatne pustolovine koje ovaj neobični junak doživljava sa svojim prijateljima. Nazivi nekih od priča su: Luda utrka, Otok kornjača, Veliko stopalo, Kuća duhova, Izložba mačaka i druge. Slikovnica sadrži osam različitih priča.
Mojoj djeci je su najljepše priče „Kuća duhova“ u kojoj Miki i Pluton na putovanju ostanu bez goriva. U blizini ugledaju napušteni zamak i ulaze unutra. No u tom zamku žive još neka bića…Jako im se svidjela i Veliko stopalo gdje Miki i Pluton u šetnji ugledaju ogromno stopalo. Ne znajući čije je malo se uplaše, a njihov strah postane još veći kad u grmu ugledaju dva neobična oka. Tko li će izaći iz grma saznajte u slikovnici.
Što reći nego da se nadamo da će se Miki Maus, Šiljo, Pluton i Pajo Patak sve češće pojavljivati i u nekim novijim izdanjima slikovnica.

Нема коментара:

Постави коментар